Ekonomiskt skydd vid olycksfall och tillgång till privatvård

Olycksfall Privatvård

Olycksfall Privatvård

Ibland är oturen framme och du skadar dig. Det kan hända när som helst på dygnet och varsomhelst där du befinner dig. Under arbetstid och skoltid är de flesta försäkrade genom skolan, sin arbetsgivare eller sitt fackförbund. På fritiden däremot behövs en kompletterande olycksfallsförsäkring för ett tillräckligt gott skydd.

Vår Olycksfall Privatvård gäller från 18 års ålder och behöver tecknas innan du fyller 75 år. Det är en olycksfallsförsäkring och en privatvårdsförsäkring som tillsammans ger skydd dygnet runt. Om något händer får du snabbt tillgång till privat vård i samband med olycksfallet, efter remiss från läkare. Tack vare ditt medlemskap slipper du fylla i en hälsodeklaration vid ansökan. Försäkringen kan dessutom även tecknas för make, maka, registrerad partner eller sambo, som därmed blir medförsäkrad.

Premien är 170 kronor per person och månad.

Om Olycksfall Privatvård i korthet:

 • Gäller dygnet runt
 • Medicinsk invaliditet med upp till 16 pbb om du är under 65 år och 8 pbb efter 65 år.
 • Ekonomisk invaliditet med upp till 8 pbb om du är under 65 år, därefter upphör ersättning för ekonomisk invaliditet.
 • Dödsfallsbelopp på 2 pbb om du är under 65 år eller 0.5 pbb om du är över 65 år.
 • Tillgång till privat vård och vårdgaranti i samband med olycksfall.
 • Tillgång till Mindler, en digital psykologtjänst som erbjuder kognitiv beteendeterapi genom videosamtal med legitimerade psykologer samt självhjälpsprogram.

Läs mer om försäkringen i förköpsinformationen.

Mindler

Information om vår tjänst via Mindler

Psykisk ohälsa är en del av livet. 40% av Sveriges befolkning har eller har haft någon form av psykisk ohälsa. Mindler är en digital psykologtjänst som erbjuder kognitiv beteendeterapi genom videosamtal med legitimerade psykologer samt självhjälpsprogram i Mindler-appen.

Som en del av dina medlemsförmåner får du tillgång till Mindlers tjänst

Mindler behandlar dig över 18 år som behöver hjälp med ångest, stress, depression eller andra psykiska besvär. En behandling består av videosamtal med leg. psykolog samt eget arbete med våra självhjälpsprogram i appen. Du kan även arbeta fritt med självhjälpsprogrammen på egen hand om du önskar.

Samtalen ingår i din försäkring och du är garanterad en tid inom 24 timmar.

För att börja använda Mindler laddar du ner Mindler-appen via AppStore eller Google Play. Innan du skapar ett konto får du möjlighet att ange din försäkringskod som du hittar i ditt försäkringsbesked. När du har angivit koden skapar du enkelt ett konto med hjälp av att legitimera dig med ditt BankID. Du har nu tillgång till samtliga självhjälpsprogram och kan även boka in dig för samtal med valfri psykolog.

Om du redan har ett konto hos Mindler kan du lägga till din försäkringskod genom att logga in, gå till “Meny” och sedan “Koder”. När du sedan bokar ett besök väljer du din försäkringskod som betalningsmetod och slutför bokningen kostnadsfritt.

Om du har några problem att använda koden eller har några frågor kring Mindler är du varmt välkommen att kontakta vår support via appen eller genom mail till dem.

Några av fördelarna med Skattebetalarnas Olycksfall Privatvård:
 • Gäller dygnet runt
 • Förstahjälpenersättning
 • Ersätter sjukhusvistelse
 • Dödsfallsersättning
 • Krishjälp
 • Tillgång till Mindler, en digital psykologtjänst som erbjuder kognitiv beteendeterapi genom videosamtal med legitimerade psykologer samt självhjälpsprogram.

Läs alltid för- och  efterköpsinformation alternativt villkor innan du aktiverar en försäkring.

Försäkringsgivare: Knif Trygghet Forsikring AS