Trygghet om du drabbas av cancer

Cancervårdsförsäkring

Cancervårdsförsäkring

Skattebetalarna kan nu erbjuda Cancervårdsförsäkring som en del av våra medlemsförmåner.

I Sverige får 65 000 personer cancer varje år. Det innebär att 175 personer får en cancerdiagnos varje dag. Färre än hälften får sin behandling inom de fastställda vårdtiderna, till exempel får 1 av 10 inte sin prostataoperation i tid. Det vill vi göra något åt. När vården inte kan ges inom de rekommenderade vårdtiderna får du nu med denna försäkring möjligheten att få vård på utvalda cancersjukhus inom EU som är specialister på just den aktuella cancersjukdomen.

Skattebetalarnas Cancervårdsförsäkring kompletterar den offentliga cancervården och tryggar att fler får rätt diagnos med rätt vård inom garanterad tid.

Cancervårdsförsäkringen består av:

 • Second Opinion – en oberoende medicinsk bedömning av diagnos och behandling
 • En vårdsamordnare som stöttar i kontakter med vården och hjälper till genom alla steg i behandlingen
 • Vid behov, avancerad diagnostisk teknologi för att identifiera och individanpassa cancerbehandlingar
 • Specialist- och sjukhusvård inom EU i de fall patienten inte får vård i rätt tid eller att det finns en lämpligare, internationell godkänd behandling, som inte ges i Sverige
 • Resekostnader och logi för patient samt medföljande vid vård på annan ort
 • Psykologstöd för patient och närstående
 • Hjälp i hemmet
 • Du har även fri tillgång till Alivias cancerförebyggande program som du hittar här >>
 • Du får även en rabatt på Alivias digitala hudläkare som ger dig svar inom 24 timmar, läs mer här >>

För att teckna cancervårdsförsäkringen krävs det att du är mellan 16-65 år gammal och fullt arbetsför. Du kan alltså tidigare ha haft en cancerdiagnos och teckna försäkringen, dock omfattas inte den tidigare cancerdiagnosen av försäkringen.

Du kan försäkra både dig själv, dina anställda och din familj. För att teckna försäkringen behöver du vara folkbokförd i Sverige. Försäkringen har en kvalificeringstid på sex månader.

Premie för Skattebetalarnas Cancervårdsförsäkring:

Åldersintervall

Månadspremie

16 – 29 år

93 kr

30 – 39 år

103 kr

40 – 44 år

122 kr

45 – 49 år

130 kr

50 – 54 år

143 kr

55 – 59 år

177 kr

60 – 64 år

243 kr

65 år

294 kr

Mindler

Information om vår tjänst via Mindler

Psykisk ohälsa är en del av livet. 40% av Sveriges befolkning har eller har haft någon form av psykisk ohälsa. Mindler är en digital psykologtjänst som erbjuder kognitiv beteendeterapi genom videosamtal med legitimerade psykologer samt självhjälpsprogram i Mindler-appen.

Som en del av dina medlemsförmåner får du tillgång till Mindlers tjänst

Mindler behandlar dig över 18 år som behöver hjälp med ångest, stress, depression eller andra psykiska besvär. En behandling består av videosamtal med leg. psykolog samt eget arbete med våra självhjälpsprogram i appen. Du kan även arbeta fritt med självhjälpsprogrammen på egen hand om du önskar.

Samtalen ingår i din försäkring och du är garanterad en tid inom 24 timmar.

För att börja använda Mindler laddar du ner Mindler-appen via AppStore eller Google Play. Innan du skapar ett konto får du möjlighet att ange din försäkringskod som du hittar i ditt försäkringsbesked. När du har angivit koden skapar du enkelt ett konto med hjälp av att legitimera dig med ditt BankID. Du har nu tillgång till samtliga självhjälpsprogram och kan även boka in dig för samtal med valfri psykolog.

Om du redan har ett konto hos Mindler kan du lägga till din försäkringskod genom att logga in, gå till “Meny” och sedan “Koder”. När du sedan bokar ett besök väljer du din försäkringskod som betalningsmetod och slutför bokningen kostnadsfritt.

Om du har några problem att använda koden eller har några frågor kring Mindler är du varmt välkommen att kontakta vår support via appen eller genom mail till dem.

Några av fördelarna med Skattebetalarnas Cancervårdsförsäkring:
 • Second Opinion – en oberoende medicinsk bedömning av diagnos och behandling
 • En stöttande vårdsamordnare
 • Specialist- och sjukhusvård inom EU
 • Psykologstöd för patient och närstående
 • Hjälp i hemmet

Läs alltid för- och efterköpsinformation alternativt villkor innan du aktiverar en försäkring.

Försäkringsgivare: Alivia Insurance